ASTRA 2 CONNECT

Internet via de satelliet

De tweeweg breedbanddienst via de ASTRA-satelliet is een ideale oplossing voor buitengebieden en andere plaatsen waar aanleg van vaste internetverbindingen vaak niet rendabel is, of waar de snelheid te wensen overlaat. Via de satelliet is er een verbinding mogelijk tot 20 Mbps download en tot 2 Mbps upload. Verder is er ook de mogelijkheid voor telefonie via de satelliet.

Altijd, overal en direct beschikbaar

Een groot voordeel is dat het netwerk al beschikbaar is en u dus al op heel korte termijn kunt genieten van een volwaardige internetverbinding. Met een schotel en een modem (eventueel uitgebreid met een WiFi router) kunt u in geheel centraal Europa direct online zijn. De geboden snelheid is momenteel tot 20 Mbps, ruim voldoende om video’s te bekijken, te emailen en VoIP diensten te gebruiken. Het is ook mogelijk dezelfde schotel te gebruiken voor de ontvangst van TV zenders via de ASTRA 1 en de ASTRA 3, waarmee u  i.c.m. een abonnement van CanalDigitaal alle Nederlandse publieke en commerciële zenders, in High Definition, kunt bekijken.

Internet abonnement

Er zijn diverse pakketten beschikbaar afhankelijk van het verbruik (volume) maar altijd met een snelheid tot 20Mbps. Wanneer het volume wordt overschreden van het betreffende pakket kan er online extra volume worden gekocht op de website van de provider.

Bellen

Met het Astra2Connect internet kan er optioneel worden getelefoneerd. Met deze VoIP (Voice over IP) telefonie kan er zeer voordelig worden getelefoneerd waarbij geen vertragingen optreden, er is nauwelijks verschil tussen een vaste verbinding of het Astra2Connect systeem. Hiervoor heeft U wel een voip geschikte router nodig of een aparte voipadapter. Dit is per situatie verschillend en zal dan ook apart besproken moeten worden.

Hieronder een overzicht van de Basis pakketten

20Mbps – 5GB

29,95

20Mbps – 15GB

40,28

20Mbps – 20GB

56,80

20Mbps – 25GB

60,92

20Mbps – 50GB

71,26

Freezone (Gratis download zone) *  (Aanvullend pakket)

12,39

Voordelig bellen                                           (Aanvullend pakket)

5,17

Freezone*

Omdat de AstraConnect abonnementen – in tegenstelling tot ADSL en glasvezel thuis – volume gebaseerd zijn, bleken veel gebruikers behoefte te hebben aan een tijdslot waarbinnen buiten de bundel onbeperkt data kan worden verbruikt.

De Freezone optie kan optioneel bij de abonnementen vanaf 15GB worden besteld; tussen 23.00 en 07.00 uur kunt u naar hartenlust downloaden, uw clouddiensten (Dropbox etc.) laten synchroniseren, grote mails verzenden of software updates binnenhalen. De maandelijkse prijs voor Freezone is € 12,39.

Bij het 5GB abonnement is dus geen Freezone mogelijk.