Camera beveiliging en alarm systemen

Camera beveiliging

Met een HD IP camera ben je verzekerd van een kristalhelder beeld en een zeer flexibele inzetbaarheid. Met behulp van apps en software is het instellen van de camera en het bekijken of terugkijken van de beelden een fluitje van een cent. Een resolutie van 1280 bij 720 pixels is ruim voldoende om (digitaal) in te zoomen.

PoE IP Camera’s

In sommige situaties is het niet mogelijk om een IP camera te plaatsen in de buurt van een stopcontact. Bijvoorbeeld wanneer een camera hoog aan een muur of op een dak geplaatst moet worden. De ideale oplossing voor dat probleem is een PoE IP Camera. PoE staat voor “Power over Ethernet”, oftewel stroomvoorziening door de netwerkkabel. Er gaat dus maar één kabel van de recorder naar de camera. Een stopcontact in de buurt van de recorder of PoE-switch is voldoende. Je moet de PoE IP Camera wel aansluiten op een PoE Switch of gebruik maken van een PoE injector

Network Video Recorder

Een NVR is uitermate geschikt om beelden van IP beveiligingscamera’s op te nemen.
Sluit een NVR aan op een router, stekker in stopcontact en configureer de IP camera’s.
Een IP netwerk video recorder zorgt ook voor energiebesparing ten opzichte van opnemen op een desktop/laptop PC.

Beveilig een volledige ruimte met slechts één IP-camera set

Deze nieuwe IP-camera set heeft alles in één: een IP-camera met volledige draaibaarheid (pan/tilt), een geïntegreerde sirene, SD kaart opname, speaker en microfoon, een deur/raam sensor en een PIR bewegingsdetector. Deze unieke IP-camera werkt samen met de meegeleverde sensoren. Zodra één van de sensoren beweging detecteert, slaat de camera alarm en draait hij zich automatisch naar de sensor. Tijdens de installatie van de camera kunt u gemakkelijk sensoren plaatsen op de door u gekozen locaties. Dit in combinatie met Full HD beeldkwaliteit zorgt ervoor dat u met deze IP-camera set één gehele ruimte volledig en optimaal kunt beveiligen.

Activatie door sensoren
De set wordt standaard geleverd met twee sensoren, namelijk een deur/raam sensor en een passief infrarood detector (PIR). Bij iedere sensor kan een positie ingesteld worden waar de camera naartoe draait zodra de desbetreffende sensor beweging detecteert. Door de sensoren slim te plaatsen kunt u met deze set een gehele ruimte met meerdere toegangspunten, zoals deuren of ramen, beveiligen. Met behulp van de meegeleverde camerabeugel kunt u de SAS-SETIPC011W optimaal bevestigen.

Pre-opnames van twee seconden
Het lijkt alsof deze camera kan voorspellen wat er gaat gebeuren, want het apparaat begint twee seconden vóórdat iemand daadwerkelijk de ruimte betreed met opnemen. Dit komt doordat de IP-camera continu opneemt, maar smart als hij is, vergeet hij alles ouder dan twee seconden weer. Pas als een sensor beweging detecteert, wordt de opname inclusief de voorgaande twee seconden opgeslagen. Zo loopt u nooit achter de feiten aan, maar heeft u de (ongewenste) bezoeker altijd goed in beeld.

Uit te breiden tot zes sensoren
Standaard worden twee sensoren meegeleverd die in de meeste situaties voldoende zullen zijn. Om ervoor te zorgen dat ook grotere ruimtes of andere meer veeleisende situaties een perfecte camerabeveiliging kunnen realiseren, is de set uit te breiden tot zes sensoren. Zo kunt u werkelijk elke mogelijke ingang apart bewaken. Naast deze sensoren kunt u ook afstandsbedieningen toe voegen zodat u de set eenvoudig in- en uit kunt schakelen.

Gratis app met push notificaties
Bij deze smart IP-camera set hoort een gratis app die bruikbaar is op Android of iOS apparaten. De app is gebruiksvriendelijk en zendt u push notificaties bij elke beweging die het apparaat detecteert. U kunt meteen live meekijken, meeluisteren, met de microfoon (terug)praten, de camera draaien en een foto of video op uw telefoon opslaan.

Beeldkwaliteit van 1080P resolutie
Met een resolutie van 1080P (1920×1080 pixels) bent u met deze IP-camera verzekerd van haarscherpe beeldkwaliteit. Hierdoor kunt u een gehele ruimte vanaf één centrale positie nauw in de gaten houden. U kunt de beelden achteraf met voldoende detail terugkijken zodat u precies kunt zien wat er heeft plaatsgevonden.

Geïntegreerde sirene
Wanneer de beveiligde ruimte wordt betreden door inbrekers, kunt u met een luide sirene de indringers afschrikken. Deze Pan-Tilt camera beschikt namelijk over een ingebouwde sirene met vijf verschillende volumeniveaus. Zo kunt u ervoor zorgen dat aanwezigen of omwonenden gealarmeerd worden.

Onvif, wat is dat?

Wat betekent Onvif bij IP camera’s?

ONVIF staat voor Open Network Video Interface Forum. Bewakingscamera’s voldoen aan de ONVIF-norm en dat betekent dat de camera gemakkelijker kan worden geïnstalleerd en geïntegreerd in kleine en grotere camerasystemen. Dit zijn bewakings camerasystemen met een NAS server of een NVR recorder, etc. De ONVIF-norm is een wereldwijde norm voor het onderling samenwerken van netwerk video producten, zoals HD IP-camera’s en IP-camerasoftware.

Beveiligingscamera sets

Onze HD IP camera’s en recorders maken gebruik van het ONVIF-protocol. Het protocol is gratis te gebruiken indien een fabrikant lid wordt van de gelijknamige organisatie. Lidmaatschap is echter niet verplicht en een fabrikant kan er voor kiezen om zijn eigen standaard, of helemaal geen standaard te gebruiken. Dit betekent dat de bewakingscamera dankzij de ONVIF software goed communiceert met andere producten die ook dit protocol ondersteunen, zoals een NAS of een NVR recorder. Denkt u dan aan Dahua camera’s, Bosch, Sony of een andere fabrikant. Controleert u wel om er zeker van te zijn dat uw IP bewakingscamera apparaat dit protocol ondersteunt, zodat alle modellen met uw camerasysteem samenwerken.