Tooway Breedband internet over de schotel

BREEDBANDINTERNET VOOR IEDEREEN VIA DE EUTELSAT SATELLIET

Dé oplossing voor internet voor locaties waar geen glasvezel of adsl verbinding voor handen is!

Deze internet-oplossing via de satelliet van tooway is geschikt voor zowel bedrijven als consumenten; bewoners en bedrijven in buitengebieden, mobiele datagebruikers zoals sng wagens, brandweer of politie, kunnen beschikken over een snelle internetverbinding via de satelliet.

Zo ook de jongens en meiden in bijvoorbeeld afghanistan die dagelijks de moeilijkste taken verrichtten, s’ avonds kunnen videochatten met thuis bijvoorbeeld.

Met downloadsnelheden tot 20mb, biedt tooway™ snel internet via de satelliet. Hierdoor zijn gebruikers in perifere regio’s niet langer afhankelijk van een langzame inbelverbinding, kostbaar draadloos internet of de 3g /4g telefonie techniek (welke op veel plaatsen niet aanwezig is of slecht functioneert).

Tooway is bijvoorbeeld ook geschikt voor evenementen en dergelijke, waar 10.000 mobiele telefoons tegelijk verbinding willen maken met het internet. Tooway™ is ontworpen voor de ruim 72.000 nederlandse huishoudens (1%) die momenteel verstoken zijn van een snelle breedband internetverbinding, maar daarnaast is het ook geschikt voor consumenten die een alternatief zoeken voor traditionele manieren van internettoegang.

De schotelset van Tooway

De tooway oplossing bestaat uit een satellietschotel die via een modem aangesloten wordt op de computer. Het is de eerste tweeweg breedbandinternetdienst via de satelliet die tegen gelijkwaardige kosten dezelfde snelheden kan bieden als adsl en sdsl. Tooway biedt breedbandinternet zonder afhankelijk te zijn van bestaande infrastructuur.

De basis set bestaat uit:

  • 60 cm Schotel
  • 2.5 Watt Tria
  • Satelliet modem tot 22Mbps

U koopt deze set bij ons voor maar

€ 595,00

Beams

De tooway ka satelliet is gepositioneerd op 9° oost en bedekt het continent met 80 zogenaamde ‘spot beams’; dit zijn geconcentreerde signalen die per stuk een gebied van een paar honderd kilometer bestrijken. Waar traditionele satellietsignalen het hele continent -of een groot deel daarvan- tegelijkertijd bedienen, kunnen door gebruik van spot beams frequenties efficiënt herbruikt worden in verschillende regio’s zonder storing. Hierdoor wordt de capaciteit vergroot. Elke straal heeft een capaciteit van 900 mbps, die wordt verdeeld over de gebruikers.